ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ / ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων - Ποιοι είμαστε

Προφίλ Επιμελητηρίου Κυκλάδων

17/11/2021 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ποιοί είμαστε 

  • Είμαστε ο μοναδικός τοπικός φορέας εθνικής και διεθνούς εμβέλειας που εκπροσωπεί και υποστηρίζει 20.500 επιχειρήσεις – μέλη στα 24 νησιά μας.
  • Είμαστε το συλλογικό όργανο, η «φωνή» των Κυκλαδιτών επιχειρηματιών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προασπίζοντας τα συμφέροντα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιοχής μας.
  • Παράλληλα λειτουργούμε και ως θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της Πολιτείας σε θέματα επιχειρηματικότητας και εργαζόμαστε σκληρά για τη βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και της ποιότητας ζωής όλων όσων ζούμε και εργαζόμαστε στις Κυκλάδες.
  • Είμαστε ένα από τα πρώτα ψηφιακά επιμελητήρια της χώρας με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό - μηχανογραφικό, λειτουργικό και τηλεδιάσκεψης -έτσι ώστε να γεφυρώνουμε τα φυσικά εμπόδια της «νησιωτικότητας» και να βρισκόμαστε κοντά στα μέλη μας.

Με έδρα τη Σύρο, σήμερα έχουμε πλήρως διασυνδεδεμένα 7 γραφεία και αίθουσες εκδηλώσεων στα νησιά Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, Τήνος, έτοιμα πάντα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες και τα αιτήματα των μελών. Προετοιμάζουμε ταυτοχρόνως το έδαφος και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Όραμα: Το Όραμά μας είναι υγιείς και ανταγωνιστικές Κυκλαδίτικες επιχειρήσεις σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο και υποστηρικτικό τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον.

Αποστολή: Η Αποστολή μας είναι να είμαστε ο πιο πολύτιμος συνεργάτης, σύμμαχος και σύμβουλος των τοπικών επιχειρήσεων, με συνεπή και υπεύθυνη παρουσία, με στοχευμένες θεσμικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, με στρατηγικές συνεργασίες προς όφελος των μελών μας, της Κυκλαδίτικης επιχειρηματικότητας αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας.

Αξίες: Οι αξίες μας είναι ο επαγγελματισμός, η αριστεία, η ομαδική εργασία, η αξιοκρατία, η ανθρωπιά.

Ιστορία: Με έτος ίδρυσης το 1836, το Επιμελητήριο Κυκλάδων είναι ένα από τα τρία αρχαιότερα Επιμελητήρια της χώρας, μαζί με αυτά του Ναυπλίου και της Πάτρας. Για να μάθετε περισσότερα για την αξιόλογη ιστορία του πατήστε εδώ.

Τα μέλη μας: Τα μέλη μας ανήκουν στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στη μεταποίηση, στις υπηρεσίες, στις μεταφορές, στον τουρισμό, στη μαζική εστίαση και σε λοιπούς κλάδους. Αναζητήσετε μέλη μας από τον κατάλογο επιχειρήσεων.

 

Διοικητική Δομή & Οργανόγραμμα

Είμαστε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπαγόμενο στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο 51 μελών το οποίο συνεδριάζει μηνιαίως μέσω τηλεδιάσκεψης.

Θυγατρική του Επιμελητηρίου Κυκλάδων είναι η Αστική μη κερδοσκοπική Κυκλαδική Εταιρεία Ανάπτυξης (Κ.ΕΤ.Α.Ν.) η οποία υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες και δράσεις του Επιμελητηρίου, παρέχοντας ευελιξία και ταχύτητα.

Έχουμε εκπαιδευμένα στελέχη τα οποία εξυπηρετούν το 85% των μελών μας δια ζώσης σε 8 νησιά. 

Τα τμήματά μας είναι τα: Μητρώο και ΓΕΜΗ, Διοικητικό & Οικονομικό, Αναπτυξιακών Θεμάτων, Οργάνωση & Λειτουργία Γραφείων Νησιών, Νέων Τεχνολογιών, Επικοινωνίας, Κατάρτισης και Ειδικών Έργων. 

chamberofcyclades_chart2017_F127333248.jpg


DOWNLOADS
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ