ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ / ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ WEBINAR

25-26/11/20 Webinar: Το νέο τοπίο του Τουριστικού Κλάδου, με τα έως σήμερα δεδομένα, στην εποχή της πανδημίας και πώς αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη της Οικονομίας των Κυκλάδων

Webinar: Το νέο τοπίο του Τουριστικού Κλάδου, με τα έως σήμερα δεδομένα, στην εποχή της πανδημίας και πώς αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη της Οικονομίας των Κυκλάδων 25 και 26 Νοεμβρίου 2020

07/12/2020 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Παρακολούθηση του Webinar 25 και 26 Νοεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργάνωσε διήμερο webinar με θέμα «Το νέο τοπίο του Τουριστικού Κλάδου, με τα έως σήμερα δεδομένα, στην εποχή της πανδημίας και πώς αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη της Οικονομίας των Κυκλάδων» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και εισηγήτρια την Δρ. Γεωργία Ζούνη στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2020.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να δώσει στις επιχειρήσεις μια ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον τουριστικό κλάδο εξαιτίας της πανδημίας όχι μόνο σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τις έγκυρες έρευνες, μελέτες και αναλύσεις που πραγματοποιούν διεθνείς φορείς και τις εκτιμήσεις των ειδικών. Επιπλέον να τους παρουσιάσει χρήσιμα και απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη χρονιά.

Στο πρώτο μέρος η Δρ. Γεωργία Ζούνη παρουσίασε και ανέλυσε τα μέχρι σήμερα δεδομένα και αναφέρθηκε διεξοδικά στα θέματα που θα απασχολήσουν όλες τις επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα με βασικότερο όλων τη βιωσιμότητα. Υπογράμμισε μάλιστα πως ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας ακολουθώντας τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που αναδύονται, να κάνουμε συνεχείς έρευνες και μελέτες για να σκιαγραφήσουμε το νέο προφίλ των πελατών μας, να αναζητήσουμε νέες αγορές, να βελτιστοποιήσουμε το προϊόν και τις υπηρεσίες μας. Και πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε συνέργειες και μια ολοκληρωμένη στρατηγική.

Στο δεύτερο μέρος η εισηγήτρια παρουσίασε τα πιο σημαντικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρηματίες προκειμένου να ενημερωθούν για τις έρευνες και τις τάσεις της αγοράς, όπως καταγράφονται από τους επίσημους φορείς, για τον εντοπισμό και τη μελέτη των δυνητικών πελατών τους και τη μεθοδολογία και τους καλύτερους τρόπους προσέγγισής τους.

Ο τουρισμός θα επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα, θα χρειαστεί όμως, ίσως για πρώτη φορά, και η δική μας συμμετοχή για να επιτευχθεί αυτό. Οι ανάγκες των επισκεπτών θα είναι διαφορετικές. Και οι επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν θα είναι αυτές που θα έχουν αναγνωρίσει έγκαιρα τις νέες απαιτήσεις και θα έχουν προσαρμόσει τις υπηρεσίες τους σε αυτές.

Εισηγήτρια: Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάκτωρ Τουριστικού Μάρκετινγκ στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του University of Kent.

Ακολουθούν η παρουσίαση και τα δύο βίντεο του Webinar, Α' Μέρος 25 Νοεμβρίου και Β' Μέρος 26 Νοεμβρίου 2020.


DOWNLOADS