ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τεχνητή Νοημοσύνη, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες και οι δημόσιες πολιτικές για την έρευνα και την καινοτομία στο επίκεντρο του 18ου Σεμιναρίου της Ερμούπολης

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 14-16 Ιουλίου 2023

11/07/2023 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ερµούπολη, 11 Ιουλίου 2023

 

Τεχνητή Νοημοσύνη, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες και οι δημόσιες πολιτικές για την έρευνα και την καινοτομία στο επίκεντρο του 18ου Σεμιναρίου της Ερμούπολης

 

Πιστό στο ραντεβού του με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων για 18η χρονιά, το Σεμινάριο της Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης ανοίγει φέτος τις εργασίες του την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στη Συνεδριακή Αίθουσα «Βαλμά» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Στο επίκεντρο των φετινών εργασιών βρίσκονται έννοιες που βρίσκονται στην επικαιρότητα και αποτελούν την αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων όπως:

  • Τεχνητή Νοημοσύνη: Quo Vadis? Τεχνολογικές, Οικονομικές, Κοινωνικές, Θεσμικές και Πολιτικές Επιπτώσεις.
  • Η σημασία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης για τον νησιωτικό χώρο και τις θαλάσσιες μεταφορές.
  • Δράσεις προώθησης της επιχειρηματικότητας εντάσεως γνώσης και της καινοτομίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα ερευνητικά κέντρα.
  • Δημόσιες πολιτικές για την έρευνα, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ που διοργανώνει το Σεμινάριο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, καλεί όλους τους φορείς, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του νησιού να παρακολουθήσουν τις εργασίες του.

Τα παραπάνω ζητήματα και για τις εξελίξεις και τις τάσεις διεθνώς που επηρεάζουν και τη χώρα μας έχουν προσκληθεί και θα αναπτύξουν διακεκριμένοι ομιλητές από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αλλά και εκπρόσωποι από διάφορους εθνικούς και διεθνείς φορείς στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Το Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα KAS Greece-Cyprus, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών-ΕΕΛ/ΛΑΚ, την εταιρεία Break Even Consulting, το Ίδρυμα Konrad Adenauer και το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΜΠ και πραγματοποιείται στη Σύρο για ένα τριήμερο κάθε Ιούλιο, αδιάλειπτα από το 2006, στο πλαίσιο του θεσμού των Ετήσιων Σεμιναρίων της Ερμούπολης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙIΕ/ΕΙΕ) από το 1984.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 14-16 Ιουλίου 2023 στη Συνεδριακή Αίθουσα «Βαλμά» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής μέσω της πλατφόρμας Webex και ζωντανής παρακολούθησης μέσω του καναλιού του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στο YouTube.

Για τη συμμετοχή σας στο Σεμινάριο παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNFA6jY44-ebx9Q4cG_huhSrHe0FCIkBRHTLuy9mChxMgQNg/viewform

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώση γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις, τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της τεχνολογίας. Μπορείτε επίσης να προωθήσετε τις πληροφορίες αυτές και σε όποιον άλλο (ειδικά νέους και φοιτητές ) θεωρείτε ότι μπορεί να ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώση γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις, τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο και το αναλυτικό πρόγραμμα στον σύνδεσμο: https://infostrag.gr/wp-content/uploads/2023/07/INFOSTRAG-SYROS-SEMINAR-PROGRAM_2023.Final_-1.pdf