ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ/ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο ραδιόφωνο Μεσόγειος στο Κόκκινο 105.4FM | 3.04.24

Τα νέα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αλλά και το κόστος του επιχειρείν στα νησιά στο επίκεντρο της συνέντευξης του κ. Ρούσσου.

09/04/2024 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο ραδιόφωνο Μεσόγειος στο Κόκκινο 105.4 FM

Στα νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, που παρέχονται δωρεάν σε όλα τα μέλη του, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος, κ. Γιάννης Ρούσσος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Μεσόγειος στο Κόκκινο» και την εκπομπή «Αποχρώσεις» του Λάμπρου Δεμερτζή. Ο κ. Ρούσσος εξήγησε πως τα τέσσερα σεμινάρια του Απριλίου, αλλά και τα επόμενα που θα ακολουθήσουν τον Μάιο, απευθύνονται σε κάθε μέλος του Επιμελητηρίου που θέλει να επιμορφωθεί και να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής του χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Τα δύο πρώτα, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αφορούσαν τις «Βασικές αρχές & εργαλεία κοστολόγησης: από τη θεωρία στην πράξη» και τον «Σχεδιασμό εσωτερικών χώρων καταστημάτων και διαμόρφωση βιτρίνας».
 
Τα δύο επόμενα σεμινάρια, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 10/4 (17.30 – 19.30) και την Πέμπτη 11/4 (10.30 – 12.30) αφορούν την «Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη: καλές πρακτικές, χρήσεις και εργαλεία ΑΙ» και «Πώς κάνω το κατάλυμά μου προορισμό» αντίστοιχα. Για τα σεμινάρια αυτά δεν χρειάζεται οι επιχειρηματίες ή οι εργαζόμενοι να έχουν πρότερη γνώση των τεχνολογικών δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης, αντίθετα, χάρη στο σεμινάριο αυτό θα αποκτήσουν μια πρώτη γνώση για το πώς ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να εκμεταλλευτεί προς όφελός του όσα προσφέρει η τεχνολογία.
 
Πέρα από τα επιμορφωτικά σεμινάρια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στο αυξανόμενο κόστος του επιχειρείν στα νησιά των Κυκλάδων, κάτι που προκαλεί προβληματισμό, ειδικά στην εστίαση και το λιανικό εμπόριο. Προς αυτή την κατεύθυνση το Επιμελητήριο προσπαθεί, με τις παρεμβάσεις του στα κέντρα λήψης αποφάσεων, να δράσει προς όφελος των επιχειρηματιών, μέσω της συγκρότησης έρευνας για τον προσδιορισμό του ακριβούς κόστους του επιχειρείν αλλά και μετέπειτα μέσω ελαφρύνσεων από τις τράπεζες στις μικρότερες επιχειρήσεις του νομού. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ