ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ/ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο Ραδιόφωνο Σαντορίνη 106.4 FM.

Για την παραδοσιακή τυροκομία των Κυκλάδων και το δίκτυο Aegean Cuisine μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

01/04/2024 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Για την παραδοσιακή τυροκομία των Κυκλάδων μίλησε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος

Στον Δημήτρη Πράσσο και την εκπομπή «Ενημερωτικός Περίπλους» του ραδιοφώνου «Σαντορίνη 106.4 FM» μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, σχετικά με την ένταξη της «Παραδοσιακής τυροκομίας των Κυκλάδων» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο κύριος Ρούσσος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και στη θερμή υποστήριξη που προσέφερε το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την εγγραφή της παραδοσιακής τυροκομίας των Κυκλάδων στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κάτι που τελικά επετεύχθη.

Η πρωτοβουλία αυτή συνάδει απόλυτα με τη φιλοσοφία και τις αξίες του δικτύου Aegean Cuisine, η ενδυνάμωση του οποίου βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου, όπως τόνισε ο κύριος Ρούσσος. Πιο αναλυτικά, το Επιμελητήριο είναι σε αναμονή νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του δικτύου και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών και των εστιατορίων του νομού. Το θέμα αυτό τέθηκε και στη συνάντηση που είχε το Επιμελητήριο με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Μύρων Φλουρή, κατά την επίσκεψή του στη Σύρο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ