ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ/ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο SantoNews || 12.12.2023

Τις πρόσφατες δράσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε σχέση με φορολογικό νομοσχέδιο και νησιωτικότητα ανέλυσε ο πρόεδρος, κ. Ρούσσος

14/12/2023 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος μίλησε στο Santo News και τον κ. Δημήτρη Πράσσο για την πρόσφατη παρέμβαση του Επιμελητηρίου αναφορικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς και την παρουσία σε μία σειρά από ευρωπαϊκά και εθνικά forum σχετικά με τη νησιωτικότητα.

Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε αρχικά στις ιδιαιτερότητες και τις μεταξύ τους διαφορές που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις των Κυκλάδων από νησί σε νησί ζητώντας ένα φορολογικό νομοσχέδιο που δεν θα βασίζεται στην τεκμαρτότητα και τα οριζόντια κριτήρια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ομιλία του στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στις παρεμβάσεις του στις συνεδριάσεις του Insuleur και του ΕΟΑΕΝ, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα πανευρωπαϊκών συμμαχιών ώστε να υπάρξουν πολιτικές προς όφελος της νησιωτικότητας.