ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ/ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο Cyclades Live

Εκπομπή «Κυκλάδες-Πρόσωπα-Συνεντεύξεις» με τη Σεμνή Τριανταφυλλίδου

13/02/2023 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο Cyclades Live

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος στο Cyclades Live και την εκπομπή «Κυκλάδες-Πρόσωπα-Συνεντεύξεις» με τη Σεμνή Τριανταφυλλίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Ρούσσος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τι είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ποιος είναι ο ρόλος του και με ποιον τρόπο βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις μέλη του.

Ανέλυσε όλα εκείνα τα στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα άλλα Επιμελητήρια και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί (τεχνολογικός εξοπλισμός, γραφεία-συνεδριακές αίθουσες σε 8 νησιά, ανταποδοτικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας) για να μπορέσει να φανεί χρήσιμο στα μέλη του.

 

Μέσα από τη συνέντευξη αναδείχθηκαν οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις των νησιών και η συμβολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μέσω παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που συμβάλλουν στην κάλυψη των σύγχρονων επαγγελματικών αναγκών και στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των δεξιοτήτων των επιχειρήσεων μέσα από μια ευρεία θεματολογία σεμιναρίων και επιδοτούμενων προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσω της προβολής και προώθησης από το portal e-kyklades.gr, αλλά και μέσω δράσεων που προωθούν τον θεματικό τουρισμό όπως το δίκτυο Aegean Cuisine.

 

Τέλος, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο κ. Ρούσσος ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων προετοιμάζεται και σχεδιάζει τον τρόπο λειτουργίας του για την επόμενη δεκαετία, με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του προς όφελος των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνει υπόψη του και προσαρμόζει τους στόχους του, σύμφωνα με τις νέες τάσεις της εποχής, δίνοντας έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως η γαστρονομία.