ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ/ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υπογράφηκε η πρώτη Τοπική Συλλογική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας στη Σαντορίνη.

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσου.

24/08/2022 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Με αφορμή την υπογραφή της πρώτης Τοπικής Συλλογικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας και του Συλλόγου Εργαζομένων Τουριστικών, Επισιτιστικών και συναφών Επαγγελμάτων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της Σαντορίνης γιατί με την πρωτοβουλία τους αυτή έδωσαν λύση σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα με το οποίο ήρθαν αντιμέτωπα όλα τα νησιά κατά τη φετινή σεζόν και εύχομαι το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και άλλα νησιά. Γίνεται έτσι η αρχή ώστε να φανεί αυτή η ιδιαιτερότητα και να αναδειχθεί το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις, προκειμένου να ακολουθήσουν ολοκληρωμένες μελέτες και να δοθούν οριστικές λύσεις και από την πλευρά της Πολιτείας. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

θέμα: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας και του Σωματείου Εργαζομένων Θήρας.

Μετά από χρονοβόρες διαπραγματεύσεις, υπεγράφη σήμερα στη  Σαντορίνη, η Τοπική Συλλογική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας  μεταξύ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας και του Συλλόγου Εργαζομένων Τουριστικών, Επισιτιστικών και συναφών Επαγγελμάτων.

Η σύμβαση αυτή, υπεγράφη μεταξύ άλλων και με βάση τις σχετικές διατάξεις του ν. 4635 /30.10.2019 ( ΦΕΚ Α΄167 ), που υπεγράφη από τον τότε Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Με την ίδια σύμβαση, διασφαλίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών, επιτυγχάνεται η κοινωνική συνοχή, η εργασιακή ειρήνη , η συνεργασία και αναγνωρίζεται συμβατικά η συνεισφορά των εργαζομένων στην τοπική και γενικότερα την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας μας.-