ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ / GO BRAND

Ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και η Συμβουλευτική στο πλαίσιο της Πράξης Go_Brand

Ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο πλαίσιο της Πράξης Go_Brand

25/11/2019 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

Σύρος, 25 Νοεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και η Συμβουλευτική για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, μέλη των clusters που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Πράξης Go_Brand (5028234) “Δράσεις προώθησης, υποστήριξης και ενίσχυσης του brand name των επιλέξιμων προϊόντων ή / και υπηρεσιών της Ελλάδος και της Κύπρου στη διασυνοριακή περιοχή” του “Επιχειρησιακού Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020" που διοργάνωσαν η Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου (ΕΤ.Α.Π.) Κυκλάδων και το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε μεταξύ 18 και 23 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στην Ερμούπολη. Το πρώτο τριήμερο, 18 έως 20 Νοεμβρίου, περιελάμβανε θεωρητική εκπαίδευση σε ζητήματα επιχειρηματικότητας, από την εταιρία Projectyou, στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Επιχειρηματικότητα - Επιχειρηματικό Σχέδιο
  • Διοίκηση Προσωπικού - Ψηφιακό Μάρκετινγκ - Event Management
  • Διαχείριση κόστους/Διοικητική Λογιστική – Χρηματοδοτικά Εργαλεία
  • Εξαγωγές και εξωστρέφεια - Συμμετοχή σε εκθέσεις εξωτερικού

Στη συνέχεια, μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου, ακολούθησαν F2F συνεδρίες συμβουλευτικής μεταξύ των εισηγητών και των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς επίσης και κατ΄ ιδίαν επισκέψεις στις έδρες των επιχειρήσεων. Η συμβουλευτική επικεντρώθηκε σε θέματα που ενδιαφέρουν την κάθε επιχείρηση, συνυπολογίζοντας το ιδιαίτερο προφίλ της και λειτουργώντας υποστηρικτικά στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια της.

Στη δράση συμμετείχαν είκοσι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Κυκλάδων στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου, της εστίασης, της τυποποίησης και των υπηρεσιών. Οι συμμετέχοντες από τη Σύρο παρακολούθησαν δια ζώσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ σε ζωντανή σύνδεση συμμετείχαν ενδιαφερόμενοι από την Τήνο και τη Νάξο.