ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 2017

Υπόδειξη Εκπροσώπων Νομικών Προσώπων για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος έως τις 4 Δεκεμβρίου

Υπόδειξη εκπροσώπων για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος των Νομικών Προσώπων

26/10/2017 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ    

Ερμούπολη 26/10/ 2017
Αριθμ.πρωτ.: 11

 

Π Ρ Ο Σ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΘΕΜΑ: Υπόδειξη εκπροσώπων για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος των Νομικών Προσώπων

 

Η Εκλογική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 47390/7-8-2017 (ΑΔΑ:ΩΑ74ΟΡ1Ι-ΥΛΤ) απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, που θα γίνουν την 11η Δεκεμβρίου 2017 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρες 08:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. με ηλεκτρονική ψηφοφορία, σας καλεί να υποδείξετε το αργότερο μέχρι την 4η Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα τους εκπροσώπους της επιχείρησής σας, προκειμένου να καταχωρηθούν στους εκλογικούς καταλόγους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για ενημέρωσή σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1.Οι εκλογές θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις : Του Π.Δ. 372/92 (ΦΕΚ 187/Α’/1992) [όπως τροποποιήθηκε με ΠΔ 193/97 (155 Α’), ΠΔ.309/97 (220 Α’) , ΠΔ 164/01 (148 Α’), ΠΔ 52/2006 (54/Α/13-3-2006), άρθρο 42 του Ν.4416/2016 (340/Α’/22-12-2016), άρθρο 58 του Ν.4484/2017 (110/Α/1-8-2017) και την Υ.Α. 11089/2017 (ΦΕΚ 2335 Β)].

2. Οι εκλογές διεξάγονται με ενιαίο κατά συνδυασμό ψηφοδέλτιο για όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου και με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται εκείνα τα μέλη που έχουν συμπληρώσει έ ν α χ ρ ό ν ο από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο (δηλαδή μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2016) και έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και του έτους 2016.

Η εξόφληση ή ο διακανονισμός οφειλόμενων συνδρομών παρελθουσών χρήσεων πρέπει να γίνει το αργότερο 40 μέρες πριν από τις εκλογές (δηλαδή μέχρι 1 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη).

3. Δικαίωμα ψήφου έχουν:

α) Κάθε μέλος, φυσικό πρόσωπο μία (1) ψήφο.

β) Κάθε προσωπική εταιρεία μέχρι δύο (2) ψήφους ως εξής:

    • Για τις ομόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων της, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.
    • Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους είτε δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων είτε του ομόρρυθμου και ενός ετερόρρυθμου, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

γ) Κάθε εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) μέχρι δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

δ) Κάθε μονοπρόσωπη ΕΠΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

ε) Κάθε ανώνυμη εταιρία (ΑΕ) τρεις (3) ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη, που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

στ’) Κάθε ΙΚΕ δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

ζ) Κάθε μονοπρόσωπη ΙΚΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

η) Κάθε υποκατάστημα, μία (1) ψήφο, αυτή του διευθυντή του ή του αναπληρωτή αυτού.

θ) Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

ι) Κάθε συνεταιρισμός, δύο (2) ψήφους, αυτές του προέδρου και του γενικού γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι του μέλη του ΔΣ.

4. Η προθεσμία για την υπόδειξη των εκπροσώπων των Νομικών Προσώπων που είναι μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων λήγει την 4η Δεκεμβρίου 2017.                        

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι αυτεπάγγελτα καταχωρούνται από την Εκλογική Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία Μητρώου, που τηρούν τα Επιμελητήρια για τα Μέλη τους:

α) τα στοιχεία του επιχειρηματία επί ατομικών επιχειρήσεων

β) τα στοιχεία των ομόρρυθμων εταίρων αν πρόκειται για ομόρρυθμες εταιρείες που έχουν έως και δύο ομόρρυθμα μέλη

γ) τα στοιχεία του ομόρρυθμου και του ετερόρρυθμου αν πρόκειται για τις ετερόρρυθμες εταιρείες που έχουν έως και δύο μέλη

δ) τα στοιχεία των δύο διαχειριστών ή του ενός διαχειριστή και του ενός εταίρου, αν πρόκειται για εταιρείες περιορισμένης ευθύνης που έχουν έως και δύο διαχειριστές ή ένα διαχειριστή και ένα εταίρο και

ε) τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου ή πράκτορα ή αντικλήτου κάθε υποκαταστήματος αλλοδαπής επιχείρησης.

5. Ταμειακώς εντάξει μέλη θεωρούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου, ως εξής:                                                                        

Α. Τα Νομικά πρόσωπα, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος (2016).

Β. Τα Φυσικά πρόσωπα, που έχουν καταβάλει ή διακανονίσει την ετήσια συνδρομή στο Επιμελητήριο ή έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος (2016).

6. Η προθεσμία για την εκπλήρωση ή το διακανονισμό των Οικονομικών υποχρεώσεων λήγει την 1η Νοεμβρίου 2017.

7. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται προσωπικά.

8. Κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερες από μία ψήφους.

9. Στερούνται του δικαιώματος ψήφου όσοι έχουν στερηθεί αμετακλήτως τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή, όσοι τελούν υπό δικαστική απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη, όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, αισχροκέρδεια, νοθεία, απιστία, ψευδορκία, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, δόλια χρεοκοπία, λαθρεμπορία, τοκογλυφία, παράβαση των άρθρων 336 και 353 του Ποινικού Κώδικα ή για παραβάσεις του νόμου περί εμπορίας ναρκωτικών και εφόσον οι σχετικές ποινές είναι καταχωρισμένες στο απόσπασμα του ποινικού μητρώου, σύμφωνα με το άρθρο 577 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως σε ποινή φυλάκισης για παράβαση της νομοθεσίας που διέπει τις ανώνυμες εταιρείες, της τελωνειακής νομοθεσίας ή για παράνομη άσκηση εμπορικού επαγγέλματος ή για παραβάσεις των διατάξεων του ν. 936/1979 (ΦΕΚ 144 Α΄) και δεν έχουν παρέλθει τέσσερα έτη από την αποκατάστασή τους, όσοι έχουν κηρυχθεί, τελεσιδίκως, σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχουν αποκατασταθεί ή οι επιχειρήσεις τους τελούν υπό αναγκαστική εκκαθάριση.

10. Εκλόγιμοι είναι όσοι έχουν τα προσόντα του εκλογέα και διετέλεσαν μέλη του Επιμελητηρίου τουλάχιστον για τρία ( 3 ) χρόνια, ( δηλ. έχουν εγγραφεί μέχρι 10/12/2014) είτε ατομικά, είτε ως μέλη προσωπικών εταιρειών ή εταιρειών περιορισμένης ευθύνης ή διοικητικών συμβουλίων ανωνύμων εταιρειών, ή συνεταιρισμών, ή Ι.Κ.Ε. ή ως εκπρόσωποι υποκαταστημάτων ελληνικών ή αλλοδαπών επιχειρήσεων.

Δεν είναι εκλόγιμοι όσοι είναι συνταξιούχοι.

Οι εξουσιοδοτήσεις για τον ορισμό των εκπροσώπων των νομικών προσώπων πρέπει να κατατεθούν μέχρι την προαναφερόμενη (4/12/2017) ημερομηνία είτε αυτοπροσώπως στην γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής στο Επιμελητήριο Κυκλάδων οδός Απόλλωνος & Λαδοπούλου – Σύρος τηλ. 2281 0 82346, είτε μέσω fax στο 2281086555, είτε μέσω e-mail στη ηλεκτρ. διεύθυνση ekloges@cycladescc.gr υπόψη κας Χρυσούλας Ζαννή.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΧΑΡΙΘΕΑ ΠΙΣΚΟΠΙΑΝΟΥ


DOWNLOADS