ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 2017

Ενημέρωση και έντυπα για την υποβολή υποψηφιοτήτων

Δείτε και να εκτυπώσετε τα έντυπα υποβολής υποψηφιότητας

25/10/2017 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία (Ν. 2081/1992 και Π.Δ. 372/1992), ισχύουν για την υποβολή υποψηφιοτήτων τα εξής:

  • Εκλόγιμοι είναι όσοι έχουν τα προσόντα του εκλογέα και διετέλεσαν μέλη του Επιμελητηρίου τουλάχιστον για τρία ( 3 ) χρόνια, ( δηλ. έχουν εγγραφεί μέχρι 10/12/2014) είτε ατομικά, είτε ως μέλη προσωπικών εταιρειών ή εταιρειών περιορισμένης ευθύνης ή διοικητικών συμβουλίων ανωνύμων εταιρειών, ή συνεταιρισμών, ή ΙΚΕ, ή ως εκπρόσωποι υποκαταστημάτων ελληνικών ή αλλοδαπών επιχειρήσεων.
  • Δεν είναι εκλόγιμοι όσοι είναι συνταξιούχοι.
  • Οι αιτήσεις υποψηφιότητας κατατίθενται κατά συνδυασμό, από τον επικεφαλής αυτού στο πρωτόκολλο της εκλογικής επιτροπής, το αργότερο τριάντα (30) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 15:00.
  • Στην αίτηση κάθε υποψηφίου επισυνάπτεται γραμμάτιο εισπράξεως από το ταμείο του Επιμελητηρίου ποσού πενήντα (50) ευρώ.
  • Υποψηφιότητες που για οποιονδήποτε λόγο κατατίθενται μετά την ανωτέρω προθεσμία απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες. Οι αιτήσεις περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, επάγγελμα, την επιχείρηση από την οποία ο υποψήφιος αντλεί το δικαίωμα να είναι εκλογέας και εκλόγιμος, το συνδυασμό στον οποίο μετέχει ο υποψήφιος και τα στοιχεία του επικεφαλής του συνδυασμού, με αίτηση του οποίου υποβάλλονται οι υποψηφιότητες των υπολοίπων στην εκλογική επιτροπή.
  • Η αίτηση περιλαμβάνει επίσης τον τίτλο του συνδυασμού, ο οποίος μπορεί να είναι όνομα ή σύντομη φράση που να μην αντιβαίνει στο νόμο ή στα χρηστά ήθη. Δεν ανακηρύσσεται υποψήφιος όποιος περιλαμβάνεται σε περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια συνδυασμών υποψηφίων.
  • Η αίτηση συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση (του ν.1599/1986), ότι ο υποψήφιος πληροί τις προϋποθέσεις της παραγράφου 4 του άρθρου 3γ του 2081/1992 και δεν εμπίπτει στα ασυμβίβαστα που αναφέρονται στην παρ. 3 του ίδιου άρθρου, που προστέθηκε με το άρθρο 22 του ν. 3419/2005.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε τα έντυπα υποβολής υποψηφιότητας.


DOWNLOADS