ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν εξαγωγική δραστηριότητα;

16/02/2016 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Το Eπιμελητήριο Κυκλάδων υποστηρίζει, με τις δομές του, τις επιχειρήσεις της περιοχής ως εξής:

  • Τοπικά γραφεία και αίθουσες εκδηλώσεων με σύγχρονο εξοπλισμό στην Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σύρο, Τήνο, διασυνδεδεμένα μεταξύ τους με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και συστήματα τηλεδιάσκεψης,  που γεφυρώνουν τις αποστάσεις. Στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου μπορούν τα μέλη του και τοπικοί φορείς να οργανώσουν συναντήσεις, ημερίδες, ενημερώσεις, εκδηλώσεις.
  • Παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στα μέλη του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS, επιστολών, δελτίων τύπου, ανακοινώσεων και αναρτήσεων στη διαδικτυακή του πύλη www.e-kyklades.gr  για επιχειρηματικά θέματα, εκδηλώσεις, παροχές, υπηρεσίες και χρηματοδοτικά προγράμματα.
  • Λειτουργία πλήρως ψηφιοποιημένου Μητρώου των σχεδόν 17.000 Κυκλαδικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 24 νησιά στη μεταποίηση, το εμπόριο, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό. Επιπλέον, διαχειρίζεται όλες τις υποθέσεις των επιχειρήσεων - μελών του, όπως: εγγραφές, διαγραφές, μεταβολές, προεγκρίσεις επωνυμιών και διακριτικών τίτλων, προεγγραφές,πιστοποιητικά γενικής χρήσης, πιστοποιητικά του ιστορικού ενός μέλους, δημοσιεύσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), ενημερώσεις Δημοπρασιών και πολλά άλλα.
  • Η Υπηρεσία Μίας Στάσης (One Stop Shop) προσφέρει άμεση και ταχεία εξυπηρέτηση για τη σύσταση προσωπικών εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ και ΙΚΕ) μέσα σε τέσσερις ώρες.
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας που καλύπτουν τις ανάγκες μιας σύγχρονης επιχείρησης. Εκπαιδευτικά σεμινάρια επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, ενημερωτικές ημερίδες, σε συνεργασία με αξιόπιστους οργανισμούς, όπως ακαδημαϊκά ιδρύματα και περιφερειακούς φορείς, σε θέματα μάρκετινγκ, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, εξαγωγών, προώθησης πωλήσεων, καθώς και σε στρατηγικούς τομείς της τοπικής οικονομίας όπως η γαστρονομία, εξειδικευμένες αγροτικές καλλιέργειες,κ.α. Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργάνωσε μέσω τηλεδιάσκεψης το μοναδικό στη περιοχή των Κυκλάδων πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με 38 αποφοίτους.
  • Υπηρεσία εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης, στην οποία κάθε Κυκλαδίτης επιχειρηματίας μπορεί να απευθύνει το ερώτημά του και να λάβει έγκυρη και αξιόπιστη απάντηση σε σύντομο χρόνο για θέματα όπως φορολογικά, ίδρυσης ή μεταβίβασης επιχειρήσεων, χρηματοδοτικά προγράμματα, επιχειρηματική δράση φιλική προς το περιβάλλον και πολλά άλλα.
  • Υπηρεσία On-Line συμβουλευτικής υποστήριξης (On-Line Σύμβουλος του Επιχειρηματία), μέσω της οποίας κάθε επιχείρηση μπορεί να λάβει έγκυρες απαντήσεις σε θέματα που την απασχολούν, με τη συνεργασία αναγνωρισμένων οργανισμών και εμπειρογνωμόνων σε διάφορα θεματικά πεδία.
  • Εκπόνηση ερευνών αγοράς, για την καλύτερη αποτύπωση του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης των μελών του, που υποστηρίζουν τη χάραξη των κατάλληλων πολιτικών για την περιοχή των Κυκλάδων όσο και την παροχή επιχειρηματικής πληροφόρησης στις επιχειρήσεις.
  • Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού σε θέματα τουρισμού, εμπορίου και τοπικών προϊόντων.
  • e-kyklades.gr: Με την επιχειρηματική και τουριστική διαδικτυακή πύλη των Κυκλάδων προσφέρεται σε κάθε ενδιαφερόμενο πλούσιο επιχειρηματικό περιεχόμενο με συνεχή, έγκυρη και άμεση πληροφόρηση. Επιπλέον, παρέχονται υπηρεσίες με δυνατότητες διεθνούς προβολής των τοπικών επιχειρήσεων. Έτσι, το e-kyklades.gr αναδεικνύεται ως μία από τις πιο σημαντικές πύλες πληροφόρησης (destination portal) για το συνολικό τουριστικό προϊόν (διαμονή, φαγητό, διασκέδαση, εκδρομές & mini κρουαζιέρες, ενοικιάσεις οχημάτων και σκαφών, δραστηριότητες, τοπικά προϊόντα, μουσεία, παραλίες κλπ) των Κυκλάδων.

    -
    Προβολή των Κυκλαδικών επιχειρήσεων: Το e-kyklades.gr παρέχει δωρεάν προβολή για όλα τα μέλη του, μέσα από τον πλήρη επιχειρηματικό κατάλογο των νησιών.  Δημιουργεί και φιλοξενεί χωρίς κόστος, εταιρική προβολή για 4.000 επιχειρήσεις με προηγμένες δυνατότητες ψηφιακής προβολής τους.

    -
    Προβολή Κυκλάδων ως τουριστικού προορισμού: το e-kyklades.gr λειτουργεί και ως σημείο εισόδου για την τουριστική αγορά των Κυκλάδων (www.book2cyclades.gr), προβάλλοντας 10.000 σημεία ειδικού ενδιαφέροντος, 1.500 τουριστικά καταλύματα, 500 εστιατόρια και άλλες 1.600 επιχειρήσεις με ειδικές προωθητικές σελίδες που διαθέτουν κείμενα, φωτογραφίες, αποτύπωση της θέσης τους σε ψηφιακό χάρτη.

    -
    Δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες: Η ελληνική γαστρονομία και ειδικότερα η τοπική – συνδυαζόμενη με τον Τουρισμό-αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο συντονίζει και διαχειρίζεται το Δίκτυο που έχει εκατοντάδες μέλη-εστιατόρια με το χαρακτηριστικό σήμα αυθεντικής αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας. Σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς και επαγγελματίες του χώρου, όπως η TUV Hellas και γνωστοί σεφ και κριτικοί γεύσης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων συντονίζει και επιβλέπει τη διαδικασία πιστοποίησης των Κυκλαδικών εστιατορίων σύμφωνα με τα κριτήρια του προτύπου Aegean Cuisine. Ήδη έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο 132 επιχειρήσεις εστίασης σε 20 νησιά των Κυκλάδων, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης τοπικών προϊόντων.

    -
    Πρόγραμμα προβολής της αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο και πολυδιάστατο πρόγραμμα αποσκοπώντας στην προσέλκυση τουρισμού, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην προβολή της περιοχής ως ενιαίου γαστρονομικού προορισμού.

    -
    Σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων για τα Κυκλαδίτικα τουριστικά καταλύματα: η τουριστική πύλη του Επιμελητηρίου παρέχει ένα αυτόνομο σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων (e-booking engine), το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί και στην ιστοσελίδα του κάθε καταλύματος. Ήδη περισσότερα από 260 καταλύματα των Κυκλάδων έχουν συνδεθεί με το σύστημα αυτό, αποκτώντας ένα πρόσθετο κανάλι ηλεκτρονικών κρατήσεων που αξιοποιεί την υψηλή επισκεψιμότητα της διαδικτυακής πύλης του Επιμελητηρίου.


Νέες προγραμματιζόμενες υπηρεσίες:   

  • Πλοήγηση μέσω Google Street και δυνατότητα επιλογής σημείων τουριστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος με πολλαπλά φίλτρα
  • Υπηρεσία προσφοράς ηλεκτρονικών κουπονιών και προσφορών/εκπτώσεων
  • Υπηρεσία διοργάνωσης ψηφιακών κλαδικών εκθέσεων (Τοπικών Προϊόντων και Τουρισμού)
  • Προσθήκη 10.000 σημείων ειδικού ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη των Κυκλάδων στον δια δραστικό ψηφιακό χάρτη με σημεία τουριστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος των Κυκλάδων
  • Δημιουργία περιεχομένου για 1.500 σημεία ειδικού ενδιαφέροντος σε πολλά μέσα π.χ. ιστότοπος, facebook, youtube, etc.
  • Δημιουργία περιεχομένου του ιστότοπου σε 7 γλώσσες
  • Εταιρικά βίντεο για 50 παραγωγούς τοπικών προϊόντων
  • Θεματικά βίντεο για τα νησιά των Κυκλάδων
  • Πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες της Δικτυακής Πύλης μέσω έξυπνων κινητών συσκευών (smartphones) για τον επιχειρηματία και τον επισκέπτη