ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ / ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)

Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή σεμιναρίων Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων – ΕΦΕΤ εξ αποστάσεως

Λόγω των περιοριστικών μέτρων τα σεμινάρια στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων (ΕΦΕΤ) πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως

05/07/2021 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή σεμιναρίων Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων – ΕΦΕΤ 3-4, 11-12, 12-13, 17-18, 24-25 Ιουνίου και 5-6 Ιουλίου εξ' αποστάσεως

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του ότι το διάστημα του Ιουνίου - Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω τμήματα εκπαίδευσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, εξ’ αποστάσεως βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων Ε.Φ.Ε.Τ.

3 και 4 Ιουνίου ώρες 9.00-14.00 (ολοκληρώθηκε)

11 και 12 Ιουνίου ώρες 16.00-21.00 (ολοκληρώθηκε)

12 και 13 Ιουνίου ώρες 9.00-14.00 (ολοκληρώθηκε)

17 και 18 Ιουνίου ώρες 9.00-14.00 (ολοκληρώθηκε)

24 και 25 Ιουνίου ώρες 15.00-20.00 (ολοκληρώθηκε)

5 και 6 Ιουλίου ώρες 9.00-14.00 (ολοκληρώθηκε)

5 και 6 Ιουλίου ώρες 16.00-20.00 (ολοκληρώθηκε)

Λόγω των περιοριστικών μέτρων τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο από όπου κι αν βρίσκεται να πάρει μέρος και να καλύψει την ανάγκη της υποχρεωτικής επιμόρφωσης άμεσα εν όψει της νέας σεζόν. Η αίτηση θα παραμένει ανοικτή για καταγραφή του ενδιαφέροντος και θα σταλεί σχετική ενημέρωση το επόμενο διάστημα για επιβεβαίωση της συμμετοχής.

Εκπαίδευση

Τα σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων διοργανώνονται από το Επιμελητήριο Κυκλάδων ήδη από το 2004, με 7500 συμμετέχοντες έως σήμερα, και είναι υποχρεωτικά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Κανονισμός 852/2004 ΕΚ και ΥΑ 14708/17-08-2007), για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και ποτών σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 10 ώρες διδασκαλίας και γραπτή αξιολόγηση για την έκδοση του πιστοποιητικού.

Ποιους αφορά

Η εκπαίδευση αφορά επιχειρηματίες και προσωπικό που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν ή εμπορεύονται τρόφιμα/ποτά σε επιχειρήσεις όπως: καταλύματα με πρωινό, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, κυλικεία, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τυροκομεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία κ.ά.

Εξαιρείται όποιος διαθέτει έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό κατάρτισης, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

Κόστος Συμμετοχής / Παροχές

100 € | άτομο (συμπεριλαμβάνεται το χρηματικό τέλος υπέρ του Ε.Φ.Ε.Τ).

Σε κάθε συμμετέχοντα παρέχεται δωρεάν έντυπο εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη γραπτή αξιολόγηση, η οποία διεξάγεται σε μεταγενέστερο χρόνο από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

Το πιστοποιητικό ισχύει επ’ αόριστον. Όσοι έλαβαν το πιστοποιητικό μέχρι το 2007 είναι απαραίτητο να επαναλάβουν την εκπαίδευση, γιατί τότε η ισχύς του ήταν 5ετής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, με απαραίτητη προϋπόθεση τη χρήση κάμερας και μικροφώνου καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, καλούνται να συμπληρώσουν άμεσα την κατωτέρω φόρμα επιλέγοντας μία από τις ημερομηνίες, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης και τα γραφεία των νησιών.

Πληροφορίες: Τμήμα Kατάρτισης, τηλ. 22810 82346 (εσωτερικό 4) και γραφεία νησιών: ΑΝΔΡΟΣ 22820 51490 / ΤΗΝΟΣ 22830 22404 / ΜΥΚΟΝΟΣ 22890 23937 / ΠΑΡΟΣ 22840 23031 / ΝΑΞΟΣ 22850 22767 / ΜΗΛΟΣ 22870 23970 / ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 22860 25788


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ