ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ / ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)

Φάκελοι Ελέγχου Υγειονομικού Ενδιαφέροντος - Αρχειοθέτηση

Τα απαραίτητα αρχεία – φάκελοι που πρέπει να υποδεικνύονται από τις επιχειρήσεις κατά τους ελέγχους υγειονομικού ενδιαφέροντος

04/05/2018 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Τα απαραίτητα αρχεία – φάκελοι που πρέπει να υποδεικνύονται από τις επιχειρήσεις κατά τους ελέγχους υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν ως εξής:

 

Φάκελος 1 - Αρχείο νερού

  • Ανάλυση από Φορέα Διαχείρισης
  • Κάτοψη με αριθμημένες παροχές νερού
  • Μικροβιολογική ανάλυση νερού και πάγου

 

Φάκελος 2 - Αρχείο Θερμοκρασιών

  • Καταγραφή θερμοκρασιών τροφίμων στα ψυγεία / καταψύκτες / αποθήκες / θερμοθάλαμους / μαγείρεμα / αναθέρμανση

 

Φάκελος 3 - Αρχείο προσωπικού

  • Πιστοποιητικό υγείας - άδεια εργασίας (για επιχειρήσεις που πωλούν αλκοόλ)
  • Πιστοποιητικό εκπαίδευσης σε βασικές αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
  • Αντίγραφο κατάστασης απασχολούμενου προσωπικού 

 

Φάκελος 4 - Αρχείο καθαρισμού απολύμανσης

  • Πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης της επιχείρησης τροφίμων και ποτών καθώς και των οχημάτων μεταφοράς τροφίμων και ποτών (αν αυτά υπάρχουν)
  • Τεκμηρίωση καθαρισμού και απολύμανσης σε έντυπο
  • Βεβαίωση καθαρισμού και απολύμανσης της παγομηχανής (αν υπάρχει) από εξειδικευμένο συνεργάτη
  • MSDS και προδιαγραφές των σκευασμάτων
  • Βεβαίωση εκπαίδευσης για την χρήση χημικών καθαριστικών & απολυμαντικών από τον προμηθευτή των σκευασμάτων

 

Φάκελος 5 - Απεντόμωση και Μυοκτονία

  • Άδεια λειτουργίας της συνεργαζόμενης εταιρείας
  • Σύμβαση με την συνεργαζόμενη εταιρεία - ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης
  • Ανάλυση επικινδυνότητας
  • Κάτοψη καταστήματος με τις θέσεις τοποθέτησης των ποντικοπαγίδων
  • Προδιαγραφές χρησιμοποιούμενων προϊόντων
  • Εκθέσεις παρακολούθησης ποντικοπαγίδων
  • Πιστοποιητικά εφαρμογής Απεντόμωσης – Μυοκτονίας

 

Φάκελος 6 - Πρώτων υλών και Προμηθευτών

  • Λίστα προμηθευτών της επιχείρησης (στοιχεία επικοινωνίας, λίστα προϊόντων, τιμολόγια και δελτία αποστολής των προϊόντων και πρώτων υλών - απαιτούμενα για τον έλεγχο της ιχνηλασιμότητας)
  • Προδιαγραφές και αναλύσεις προϊόντων & πρώτων υλών από τους παρασκευαστές
  • Δηλώσεις συμμόρφωσης / καταλληλόλητας για τα υλικά συσκευασίας που έρχονται σε άμεση επαφή με το τρόφιμο

 

Φάκελος 7 - Αρχείο επιχείρησης 

  • Άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Πιστοποιητικό πυρασφάλειας / αναγόμωση πυροσβεστήρων / βεβαίωση καλής λειτουργίας και καθαρισμού απαγωγού
  • Τεχνικός ασφαλείας και αντίστοιχα αρχεία

Οι φάκελοι ελέγχου υγειονομικού ενδιαφέροντος αναλύονται διεξοδικά στο πλαίσιο της εκπαίδευσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) που υλοποιεί το Επιμελητήριο Κυκλάδων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ