ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ / Π.Π. ΙΣΤΟΣ

ESCALE YACHTING - Ντένις Κυριαζής - Ιστιοπλοϊκός Τουρισμός στις Κυκλάδες

14/06/2007 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Από το 1987, η Escale Yachting διοργανώνει κρουαζιέρες στις Κυκλάδες και τον Αργοσαρωνικό εξυπηρετώντας, κυρίως, πελάτες εξωτερικού, ενώ για αρκετά χρόνια οργανώνει κρουαζιέρες και εκτός Ελλάδας. Το 1995, η επιχείρηση μετέφερε την έδρα της στη Σύρο και σύμφωνα με τα στοιχεία της, τα τελευταία χρόνια, εξυπηρετεί 600 έως 800 πελάτες ετησίως.

 

Το νέο αντικείμενο που η επιχείρηση προτείνει απευθύνεται σε μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες, οι οποίες είτε θέλουν να προσφέρουν στα στελέχη τους κίνητρα παραγωγικότητας (incentives), είτε διακοπές με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας (team building).

 

Οι κρουαζιέρες της Escale Yachting λειτουργούν κατ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνο ψυχαγωγικά, αλλά και ως μια εμπειρία που δημιουργεί ένα κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας μεταξύ των επιβατών, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε διάφορους τομείς της ιστιοπλοΐας και της λειτουργίας του σκάφους. Έτσι, τα μέλη εταιριών και στελέχη επιχειρήσεων αποκτούν όχι μόνο αθλητικές, αλλά και κοινωνικές δεξιότητες, χρήσιμες στον εργασιακό τους χώρο.

 

Το νέο αυτό προϊόν προέκυψε από την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου από την επιχείρηση, μέρος του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΙΣΤΟΣ.

 

Ως ζητούμενο τέθηκε εξ’ αρχής η όσο το δυνατό μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια των επιβατών και για αυτό το λόγο το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης απορροφήθηκε σε δαπάνες για την προμήθεια και εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού. Το υπόλοιπο μέρος αφορούσε ενέργειες προβολής και προώθησης, όπως δημιουργία ιστοσελίδας, ενημερωτικών φυλλαδίων, συμμετοχή σε εκθέσεις κτλ..

 

Ο καινοτόμος χαρακτήρας του όλου εγχειρήματος έγκειται τόσο στο είδος της υπηρεσίας, όσο και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. Ο Τουρισμός Κινήτρων (Incentive Tourism), όπως και οι διακοπές για την ενίσχυση της ομαδικότητας μεταξύ των στελεχών (Team Building) είναι νέοι όροι για την Ελληνική αγορά. Επιπλέον, για πρώτη φορά, γίνεται επαφή με μεγάλους οργανισμούς για την προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, τουρισμού.

 

Δημιουργώντας αυτό το νέο προϊόν, η Escale Yachting αναμένει να τονώσει την τοπική αγορά και να συμβάλλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. Τέλος, η δυνατότητα προσέγγισης πολλών διαφορετικών προορισμών από επισκέπτες (island-hopping), με παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, αναμένεται να συμβάλλει στην προβολή ακόμα και των πιο μικρών νησιών, αναπτύσσοντας ένα ρεύμα πιστών επισκεπτών (loyal customers) με υψηλή οικονομική κατάσταση, προσθέτοντας επιπλέον αξία στο προϊόν.