ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ / Π.Π. ΙΣΤΟΣ

PAROS KITE PRO CENTER - Προύντζος Γεώργιος & ΣΙΑ Ε.Ε. - Θαλάσσιος & Αθλητικός Τουρισμός υψηλών προδιαγραφών

14/06/2007 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Εγκατεστημένη στην Πούντα της Πάρου, η Προύντζος Γεώργιος & ΣΙΑ Ε.Ε. είναι μια καταξιωμένη εταιρεία στον χώρο της αυτόνομης κατάδυσης και του θαλάσσιου τουρισμού, που προσφέρει ειδικά πακέτα και προσφορές - σε συνεργασία με επιχειρήσεις και φορείς του εσωτερικού, αλλά και με παγκόσμιους οργανισμούς εκμάθησης καταδύσεων και ειδικών μορφών τουρισμού - επιδιώκοντας την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

Η επιχείρηση είχε συνεργαστεί το 2005 με τον αναγνωρισμένο παγκόσμιο οργανισμό KITE BOARD PKRA για την οργάνωση αγώνων στο ημερολόγιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος (Grand Prix) στην Πάρο, προβάλλοντας και προωθώντας το νησί σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε το 2006 - 2007 με τον σημαντικότερο διοργανωτή αγώνων Kite board Pro World Tour (KPWT) για τους αγώνες που διεξήχθησαν το περασμένο καλοκαίρι με περισσότερους από 80 αθλητές από 20 χώρες όλου του κόσμου και εκατοντάδες ενθουσιώδεις οπαδούς του Kite board.

 

Ξεκινώντας την προηγούμενη δεκαετία, το άθλημα του kite board αναπτύσσεται ραγδαία και γίνεται ολοένα περισσότερο δημοφιλές προσελκύοντας μια μεγάλη μερίδα αθλητών και οπαδών των x-treme sports. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2006, οι αθλητές που ασχολούνται παγκοσμίως με το kite board υπολογίζονται περίπου σε 150.000 - 200.000, ενώ ο θαλάσσιος στίβος της Πάρου θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσμο για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

 

Έχοντας την εμπειρία στα θαλάσσια σπορ, η επιχείρηση πρότεινε τη δημιουργία του PAROS KITE PRO CENTER, ενός κέντρου εκμάθησης θαλάσσιων σπορ (kite board, scuba diving κ.α.) και διοργάνωσης αγώνων με στόχο την περαιτέρω καθιέρωση της Πάρου στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών για αυτού του είδους τις ειδικές μορφές τουρισμού.

 

Στα πλαίσια της χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου από το πρόγραμμα «ΙΣΤΟΣ», πραγματοποιήθηκε η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (kites, windsurfs, σωστικά μέσα για τη λειτουργία της σχολής κλπ). Η χρηματοδότηση περιλάμβανε, επίσης, μια δέσμη ενεργειών για την προβολή της επιχείρησης, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε στην εξασφάλιση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και κατ’ επέκταση την ασφάλεια των αθλητών, καθώς ένα πιθανό ατύχημα θα είχε αρνητικές συνέπειες τόσο στην εικόνα του σπορ, όσο και στο νησί της Πάρου ως τουριστικό προορισμό.

 

Η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και ο συνεχής εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και την καταξιώνουν στο χώρο του kite board.

 

Ως μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Kitebaording (ΙΚΟ), το “PAROS KITE PRO CENTER” έχει αναλάβει - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά - τη διοργάνωση αγώνα στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος KPWT 2007 (από 9 έως 15 Ιουλίου), που θα τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας στο νησί της Πάρου.