ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ / Π.Π. ΙΣΤΟΣ

ISLAND HOPPING WINDSURFING ADVENTURE - Πρωτοποριακός θαλάσσιος & αθλητικός τουρισμός

25/04/2007 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Από το 1987, ο κ. Θεόδωρος Φυσιλάνης έχει καταφέρει να εδραιωθεί στο χώρο της θαλάσσιας ψυχαγωγίας. Η επιχείρησή του, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, ασχολείται με την ενοικίαση και εκμάθηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής (surfing, kite board κ.α.), ενώ διοργανώνει εκδηλώσεις αθλητικού χαρακτήρα και διάφορα happenings - χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμβολή της στην επιτυχή διοργάνωση του Παγκόσμιου και του Εθνικού πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας (wind-surfing) στην Πάρο.

 

Επιδιώκοντας την επέκταση των προσφερόμενων υπηρεσιών της επιχείρησης του και την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί της Πάρου, ο κ. Φυσιλάνης πραγματοποίησε το πρόγραμμα ISLAND HOPPING WINDSURFING ADVENTURE.

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στα τέλη της περσινής τουριστικής περιόδου με τη μορφή ενός αγώνα πολλαπλών διαδρομών σε γειτονικά νησιά (Νάξο και Μικρές Κυκλάδες), ο οποίος είχε ως αφετηρία και τερματισμό την παραλία της Χρυσής Ακτής στην Πάρο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι αθλητές είχαν την στήριξη μιας ομάδας φουσκωτών.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη των Κυκλάδων και ιδιαίτερα της Πάρου ως ιδανικό τόπο για θαλάσσια σπορ και ιδιαίτερα για wind-surfing, καθώς το νησί έχει δείξει και στο παρελθόν τάσεις προς την ανάπτυξη θαλάσσιων μορφών τουρισμού με την οργάνωση του Παγκόσμιου και Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας. Παράλληλα, με την εφαρμογή του προγράμματος αυτού, διευρύνεται η τουριστική περίοδος, αναπτύσσονται και διατηρούνται οι επιχειρήσεις του είδους με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο θαλάσσιος, ο αθλητικός κ.α.

 

Η υλοποίηση του παραπάνω έργου ολοκληρώθηκε στα πλαίσια της χρηματοδότησης  του προγράμματος «ΙΣΤΟΣ», με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού όπως είναι η προμήθεια σωστικού φουσκωτού σκάφους για την παρακολούθηση και την ασφάλεια των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα ή τα αγωνιστικά σκάφη (surf) με τον πλήρη εξοπλισμό τους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε, επίσης, δαπάνες για την προβολή και τη δημοσιοποίηση του προγράμματος, την κατασκευή website, τον σχεδιασμό και την εκτύπωση των φυλλαδίων και την προβολή στον τύπο.

 

Έως πριν μερικά χρόνια, διοργανώνονταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας το οποίο προσέλκυε πλήθος επισκεπτών και αθλητών της Ιστιοσανίδας στο νησί της Πάρου. Το πρόγραμμα ISLAND HOPPING WINDSURFING ADVENTUREαποτελεί μια προσπάθεια που βασίζεται στη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού αγώνων και έχει ως σκοπό την καθιέρωση ενός τουρνουά, το οποίο εμπεριέχει στοιχεία καινοτομίας και μοναδικότητας, καθώς συνδυάζει θαλάσσιο και αθλητικό τουρισμό σε έναν παγκοσμίως γνωστό και προβεβλημένο θαλάσσιο στίβο με την ανερχόμενη και δημοφιλή πρακτική του island-hopping!