ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ / Π.Π. ΙΣΤΟΣ

ΑΙΓΑΙΙΣ - Χώρος Εκδηλώσεων στη Σύρο

22/02/2007 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Η επιχείρηση «ΑΙΓΑΙΙΣ» δραστηριοποιείται στο χώρο της οργάνωσης εκδηλώσεων στην περιοχή των Κυκλάδων και έχει ως έδρα το νησί της Σύρου. Από το Μάιο του 2003, που ιδρύθηκε, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης σε διάφορους χώρους.

 

Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων, σε προωθητικές ενέργειες και λανσαρίσματα προϊόντων, σε εταιρικές συναντήσεις και τα ταξίδια κινήτρων (incentives), καθώς και στη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, η «ΑΙΓΑΙΙΣ» απευθύνεται σε εταιρίες, δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς, τουριστικά γραφεία και ιδιώτες, και, γενικότερα, σε οποιονδήποτε επιθυμεί να λάβει ολοκληρωμένες προτάσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εκάστοτε περίστασης με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

 

Η δημιουργία της «ΑΙΓΑΙΙΣ» προέκυψε αφενός από την έλλειψη συντονισμένης παροχής υπηρεσιών στη Σύρο και, γενικότερα, στις Κυκλάδες, και αφετέρου από την επιθυμία και τις πιέσεις της αγοράς για νέα προϊόντα και εναλλακτικές δραστηριότητες. Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η ολοένα αυξανόμενη τάση που θέλει τους ενδιαφερομένους φορείς να προτιμούν την περιφέρεια ως προορισμό συνεδριακού τουρισμού.

 

Με ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό πλάνο, η κ. Κρίστυ Λάγιου, ιδιοκτήτρια της «ΑΙΓΑΙΙΣ», επεδίωξε τη διαμόρφωση συνθηκών ικανών ώστε η επιχείρηση να είναι σε θέση να καλύπτει ποικίλες ανάγκες και να προσφέρει ακόμα πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες στον τομέα της οργάνωσης εκδηλώσεων.

 

Οι στόχοι που τέθηκαν εξ’ αρχής περιλάμβαναν όχι μόνο την εξυπηρέτηση της υπάρχουσας ζήτησης και την αύξησή της, αλλά και το άνοιγμα μιας νέας αγοράς με την ανάπτυξη αξιόλογων προϊόντων σε νέους προορισμούς.

 

Στα πλαίσια της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΙΣΤΟΣ», πρώτο βήμα ήταν η μακροχρόνια ενοικίαση χώρου και η διαμόρφωσή του ώστε να μπορεί να υποδεχτεί οποιαδήποτε εκδήλωση. Έτσι δημιουργήθηκε το Pool Bar, όπου η μεγάλη πισίνα, το ξύλο και η πέτρα, οι κρυφοί φωτισμοί, τα φυτά και τα λουλούδια αλλά και η γενικότερη αισθητική συνθέτουν έναν ξεχωριστό χώρο, ο οποίος, λόγω της ειδικής διαμόρφωσής του, μπορεί εύκολα να μετατραπεί αναλόγως και να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση - από γάμους, βαφτίσεις και εταιρικά δείπνα μέχρι επιδείξεις μόδας, εκθέσεις, προωθητικές ενέργειες, κλπ.

 

Επιπλέον, αγοράσθηκε ειδικό λογισμικό και ηλεκτρονικός εξοπλισμός ισχυροποιώντας την υποδομή για τη διαχείριση των εκδηλώσεων, ενώ μεγάλο βάρος δόθηκε στην προώθηση των νέων υπηρεσιών με δαπάνες που αφορούσαν την καταχώρηση σε δικτυακούς τόπους, την προβολή σε τοπικά μέσα και τη δημιουργία και εκτύπωση έντυπου διαφημιστικού υλικού.

 

Η δημιουργία ενός χώρου αποκλειστικά και μόνο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, πλαισιωμένου με κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία αποτελεί ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό εγχείρημα για την περιοχή της Σύρου, αλλά και των Κυκλάδων γενικότερα. Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι πολλά και οδηγούν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου. Η προσφορά ολοκληρωμένων προτάσεων στον συγκεκριμένο τομέα θα αυξήσει την ποιότητα και την ποσότητα του εισερχόμενου τουρισμού, προσελκύοντας υψηλού επιπέδου τουρισμό, από την εξυπηρέτηση του οποίου θα ωφεληθεί πλήθος επιχειρήσεων και φορέων σε τοπικό επίπεδο.