ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ / Π.Π. ΙΣΤΟΣ

Summerland - Δημιουργία Ιππικού Ομίλου στο Καστράκι της Νάξου

24/11/2006 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Με την πολύχρονη μελέτη του τουριστικού προϊόντος της Νάξου, ο προτεινόμενος ιππικός όμιλος αναγνωρίστηκε από τον επιχειρηματία της υπάρχουσας τουριστικής μονάδας Summerland Holidays Resort ως επενδυτική ευκαιρία. Ο επιχειρηματίας θεώρησε τη δημιουργία του ιππικού ομίλου ως αναγκαία κίνηση για την επανατοποθέτηση της επιχείρησής του και της τοπικής τουριστικής οικονομίας στη σύγχρονη τουριστική πραγματικότητα, καθώς, μέσα από την καθημερινή προσωπική επαφή με πλήθος επισκεπτών, αντιλήφθηκε τις τάσεις της τουριστικής αγοράς, την ύπαρξη μιας δυνητικής αγοράς παροχής εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών, καθώς και τις ολοένα μεταβαλλόμενες ανάγκες των επισκεπτών (υφιστάμενων και δυνητικών) της Νάξου.

Επιπλέον, η απουσία εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθιστά τη δημιουργία και ανάπτυξη της σχολής ιππασίας Summerland στο Καστράκι μια βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ως τοποθεσία, το Καστράκι, με αμμώδεις παραλίες και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, διαθέτει ιδανική για ιππασία μορφολογία εδάφους, ενώ πολλές ιστορικές τοποθεσίες, ενετικοί πύργοι και βυζαντινές εκκλησίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

 

Ο βασικός στόχος της επιχείρησης είναι να προσφέρει στους επισκέπτες έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών, καθώς κι ένα διαφορετικό τρόπο να γνωρίσουν το νησί, μέσω της ιππασίας, αποκτώντας μία αξέχαστη εμπειρία. Η εκμετάλλευση της φυσικής μορφολογίας του εδάφους σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ιστορίας και της φύσης του νησιού της Νάξου προσθέτουν αξία στην ανάπτυξη του Ιππικού Ομίλου.

 

Η δημιουργία του ιππικού ομίλου Summerland περιείχε ένα φάσμα ενεργειών, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα ‘ΙΣΤΟΣ’ και αφορούσαν την αγορά των κατάλληλων τύπων αλόγων και την διαμόρφωση του χώρου με την κατασκευή στάβλων, έργων υποδομής και περίφραξης του χώρου. Ως αναγκαίες ενέργειες κρίθηκαν επίσης η αγορά τρέιλερ για την μεταφορά των ίππων, η συνεργασία με εξειδικευμένους εκπαιδευτές ιππασίας και η προβολή του έργου. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η προσφορά αναγκαίου εναλλακτικού τουρισμού, η προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και η γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής και της Νάξου ως τουριστικού προορισμού.

 

Το Κέντρο Ιππασίας Summerland, δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και αρχάριους να διασκεδάσουν μαθαίνοντας για τα άλογα. Ο στάβλος βρίσκεται στο δρόμο για τη Μικρή Βίγλα, 400μ. από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Υπάρχουν διαθέσιμα άλογα πόνυ για παιδιά, καθώς και άλογα για αρχάριους ή έμπειρους αναβάτες. Για την παροχή υψηλών ποιοτικών υπηρεσιών, υπάρχει πλήρης εξοπλισμός και οι δάσκαλοι ιππασίας βοηθούν και ξεναγούν τους επισκέπτες.

 

Οι διακοπές με ιππασία προσφέρουν στον κάθε επισκέπτη μια αξέχαστη εμπειρία και ένα μοναδικό τρόπο να γνωρίσει το νησί και να ξεφύγει από τα συνηθισμένα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσει την περιπέτεια κοντά στη φύση, γνωρίζοντας, ταυτόχρονα, τα αξιοθέατα του νησιού. Οι εκδρομές είναι ιδανικές για άτομα όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων. Οργανώστε, λοιπόν, την εξόρμηση των ονείρων σας και απολαύστε την εμπειρία ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της Νάξου πάνω σε ένα άλογο.