ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ / Π.Π. ΙΣΤΟΣ

NAXOS MINI SOCCER - Αθλητικός τουρισμός και νέες υπηρεσίες

24/11/2006 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Η επιχείρηση Μαράκης Πέτρος & Σία Ο.Ε. στόχευε, με το προτεινόμενο έργο, στη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου χώρου με άρτιες εγκαταστάσεις για αθλητικές εκδηλώσεις, αγώνες και προπονήσεις ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με την παροχή νέων ποιοτικών υπηρεσιών.

Ο επιχειρηματίας, τόσο από την προσωπική του εμπειρία, όσο και από την έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε, διαπίστωσε την έλλειψη χώρου ψυχαγωγίας των μικρών παιδιών, την ανάγκη βελτίωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών αθλητικών δραστηριοτήτων (τις οποίες παρείχε, ως εκείνη την στιγμή, μόνο κατά την θερινή περίοδο), αλλά και την ευκαιρία επέκτασης της λειτουργικής περιόδου μέσα από συγκεκριμένες συνεργασίες.

 

Μέσω του προγράμματος ‘ΙΣΤΟΣ’, η επιχείρηση βελτίωσε, επέκτεινε και εμπλούτισε τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες της, δημιουργώντας μια τέτοια υποδομή, η οποία επέτρεψε την σύναψη συνεργασιών με Ακαδημίες Ποδοσφαίρου από τα γύρω νησιά και άλλες περιοχές, καθώς και με γνωστή εταιρεία διοργάνωσης αγώνων 5x5. Πέραν της υλικοτεχνικής επέκτασης και αναβάθμισης, η υποδομή αυτή ενισχύθηκε σημαντικά σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών και προβολής. Ο συνδυασμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα τη βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε σε διάστημα επτά περίπου μηνών και περιλάμβανε τις παρακάτω φάσεις:

  • Την κατασκευή των γηπέδων
  • Την κατασκευή του παιδότοπου και την αγορά των παιχνιδιών
  • Την συνολική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου
  • Την προβολή της επιχείρησης με διαφημιστικό υλικό και δημιουργία ιστοσελίδας στα αγγλικά και ελληνικά

Η υλοποίηση του παραπάνω επενδυτικού σχεδίου έχει ήδη συμβάλει στην ανάπτυξη της ίδιας της επιχείρησης, αλλά και στην αναβάθμιση της Νάξου ως τουριστικού προορισμού. Αναλυτικότερα:

  • Η δημιουργία νέων μορφών υπηρεσιών πρόσθεσε αξία στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στην κοινωνία και οικονομία της Νάξου αφού τέτοιου τύπου υπηρεσίες έχουν αρχίσει να δημιουργούνται τοπικά τα τελευταία πέντε χρόνια.
  • Η παραγωγικότητα της επιχείρησης αυξήθηκε αφού με τη δημιουργία του δεύτερου γηπέδου είναι σε θέση να ικανοποιεί διπλάσια ζήτηση στο ίδιο χρονικό διάστημα.
  • Οι προσφερόμενες υπηρεσίες βελτιώθηκαν και αναβαθμίστηκαν με την καλύτερη διαμόρφωση του χώρου, την τοποθέτηση προηγμένου και ποιοτικά καλύτερου συνθετικού χλοοτάπητα και, τέλος, με τη δημιουργία του παιδότοπου που απασχολεί παιδιά μικρότερης ηλικίας.
  • Η δημιουργία ζήτησης σε περίοδο χαμηλής τουριστικής κίνησης αναπτύχθηκε με τη διοργάνωση πρωταθλημάτων ανάμεσα σε Ακαδημίες του Νομού Κυκλάδων και όχι μόνο. Οι επισκέψεις των ομάδων και συνοδών σε περιόδους που η ζήτηση του τουριστικού προϊόντος είναι χαμηλή συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο αθλητικός και μαθητικός τουρισμός. 

Η επιχείρηση, αυτή τη στιγμή, διαθέτει δύο γήπεδα 5x5, που μετατρέπονται σε ένα 8x8 με χλοοτάπητα 4ης γενιάς - γερμανικής προέλευσης - που απορροφά τους κραδασμούς και δίνει την αίσθηση του φυσικού χόρτου. Υπάρχει άπλετος φωτισμό τις νυχτερινές ώρες από δώδεκα προβολείς και περιμετρική περίφραξη με μεγάλα περιθώρια ασφαλείας από τον αγωνιστικό χώρο. Τα σύγχρονα αποδυτήρια, ο άνετος χώρος στάθμευσης και το αναψυκτήριο με πανοραμική θέα στο γήπεδο συμβάλλουν στην παροχή ποιοτικότερων αθλητικών υπηρεσιών. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ιδανικές συνθήκες άθλησης και ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία.

Επίσης, λειτουργεί ακαδημία ποδοσφαίρου, όπου έμπειροι γυμναστές διδάσκουν παιδιά από πέντε έως δεκαπέντε ετών τα μυστικά του ποδοσφαίρου με σύγχρονες μεθόδους. Οι ομάδες της ακαδημίας συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και σε πανελλήνια τουρνουά με πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

 

Ο δε παιδότοπος βρίσκεται σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον με ασφαλή παιχνίδια και εξειδικευμένο προσωπικό, όπου τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν δημιουργικά το παιχνίδι, ενώ οι γονείς παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε έναν αγώνα ή ασχολούνται με εξωτερικές εργασίες. Ο χώρος προσφέρεται, επίσης, και για παιδικές εκδηλώσεις. Όταν η ζωή γίνεται παιχνίδι… και το παιχνίδι εκπαίδευση!