ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΑΡΧΕΙΟ / ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ / Π.Π. ΙΣΤΟΣ

Beach Soccer Passaggo - Ποδόσφαιρο στην άμμο…

Passaggo Beach Soccer στο Γαλησσά της Σύρου

03/12/2009 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


H επιτυχημένη διάδοση των γηπέδων ποδοσφαίρου 5x5 στην Ελλάδα και η ανάπτυξη τέτοιων επιχειρήσεων στον Κυκλαδικό χώρο - και στην αγορά της Σύρου ειδικότερα - ήταν η αφορμή για να αναπτυχθεί μία ιδέα νέα για τις Κυκλάδες. Η δραστηριότητα του ποδοσφαίρου στην άμμο (Passaggo Beach Soccer) έρχεται να «πάει ένα βήμα παραπέρα» την «αγορά» του 5x5, διαφοροποιώντας τη «φύση» και τη διαδικασία «παράδοσης» των αθλητικών υπηρεσιών και προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία.

 

H παραπάνω ιδέα πραγματοποιήθηκε από δύο νέες επιχειρηματίες - μετά από επίσκεψή τους στην παραλία του Σχοινιά στην Αττική, όπου η συγκεκριμένη δραστηριότητα πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία - με τη βοήθεια έμπειρων συνεργατών, στο κέντρο της παραλίας του Γαλησσά, απέχοντας λίγα μόλις μέτρα από το κύμα. Καθώς, η παραλία του Γαλησσά προσελκύει επισκέπτες νεαρής ηλικίας, ο κύριος όγκος των δυνητικών πελατών είναι νέοι, που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε αθλητικές δραστηριότητες, και στους οποίους παρέχεται, πλέον, ένας χώρος με τις ανάλογες υποδομές που επιτάσσει η ανταγωνιστικότητα των τουριστικών αγορών. Οι αρχικοί στόχοι της επιχείρησης ήταν οι παρακάτω:
  • διάδοση και ανάπτυξη της ιδέας του beach soccer, προσελκύοντας επισκέπτες τόσο από το ελλαδικό χώρο όσο και από το εξωτερικό
  • ένταξη της αθλητικής δραστηριότητας του beach soccer στην κουλτούρα της νέας γενιάς
  • διοργάνωση μεμονωμένων πρωταθλημάτων (Tournaments), κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου ζήτησης, ώστε να επιτευχθεί εξισορρόπηση της αναλογίας προσφοράς και ζήτησης με σκοπό την επιμήκυνση της πληρότητας του γηπέδου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
  • διαρκής καινοτομική διαφήμιση και προβολή

Η προώθηση της ιδέας πραγματοποιήθηκε μέσα από ποικίλες ενέργειες. Αρχικά, το ραδιόφωνο και ο τύπος ήταν τα μέσα προβολής της δραστηριότητας. Ακολούθησε η οργάνωση πρωταθλημάτων (παιδικό, εφηβικό, ανδρικό) κατά τις περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης με σκοπό την προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού. Ο διαχειριστής προσέλαβε έμπειρο προσωπικό και εξασφάλισε χορηγούς οι οποίοι μείωσαν το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης. Επίσης, η κάλυψη των αγώνων σε βίντεο και η παρουσίασή τους από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι συνέβαλε στην προβολή της επιχείρησης.

Τα αποτελέσματα…

Η ιδέα του beach soccer είναι καινοτομική στην Σύρο και στις Κυκλάδες, καθώς ανάλογη υπηρεσία δεν προσφέρεται. Η επιτυχής διοργάνωση τουρνουά προβάλει την επιχείρηση στον χώρο των Κυκλάδων και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο με απώτερο στόχο την οργάνωση Πανελληνίου πρωταθλήματος Βeach Soccer. Προκύπτουν νέες συνεργασίες με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών και ανάπτυξη του δικτύου χορηγών. Ένας σημαντικός αριθμός πελατών είναι επαναλαμβανόμενος, καθώς αναπτύχθηκε μία ομάδα «πιστών πελατών». Η ανάπτυξη της αθλητικής δραστηριότητας του beach soccer έδωσε νέα εικόνα στην παραλία και ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του Γαλησσά γενικότερα.