ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών 2024 (Εξοπλισμός/Πιστοποιήσεις/Mentoring)

Δωρεά εξοπλισμού ή/και πιστοποίησης και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).

22/04/2024 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, διενεργεί για δέκατη συνεχή χρονιά πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με δωρεά εξοπλισμού ή/και πιστοποίησης και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).

Από το 2014 μέχρι σήμερα 170 επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί έχουν λάβει παραγωγικό εξοπλισμό εκσυγχρονίζοντας την παραγωγική τους διαδικασία, δημιουργώντας ή διατηρώντας θέσεις εργασίας. Παράλληλα, τα μέλη 19 αγροτικών συνεταιρισμών εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή διαχείριση τροφίμων, ενώ οι ιδιοκτήτες 56 μικρών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και των δημιουργικών δραστηριοτήτων ενισχύθηκαν και με επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρα μέλη - μέντορες του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος).

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε όλη την Ελλάδα. Οι υποψήφιες επιχειρήσεις πρέπει να δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς της Αγροδιατροφής και της Δημιουργικής Βιοτεχνίας και να έχουν κλείσει δύο διαχειριστικές χρήσεις, με ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ €20.000-€300.000, ο οποίος να προέρχεται αποκλειστικά από τη δραστηριότητα της επιχείρησης για την οποία αιτούνται ενίσχυσης. Οι επιλέξιμες δραστηριότητες μεταποίησης παρουσιάζονται αναλυτικά στον Πίνακα «Επιλέξιμοι ΚΑΔ Μεταποίησης» στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Κυριακή 16 Ιουνίου 2024.

Η υποψήφια επιχείρηση δύναται να λάβει δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών πιστοποίησης συνολικής αξίας έως 9.500 ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) και επιπλέον επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring). Επιλέξιμες είναι αποκλειστικά οι δαπάνες για παραγωγικό εξοπλισμό καθώς και για πιστοποιήσεις διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων. Δεν είναι επιλέξιμες οι προμήθειες εξοπλισμού πληροφορικής, τεχνικών έργων, μισθοδοσίας, μελετών έργων.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να αιτηθεί συνδυαστικά έως και δύο δαπάνες που αφορούν σε μηχανήματα παραγωγικού εξοπλισμού και υπηρεσίες πιστοποίησης και δεν είναι δυνατό να συγχρηματοδοτήσει τις δαπάνες.

Η αίτηση αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας χωρίς δικαιολογητικά, μόνο με τη λίστα των κωδικών δραστηριότητας (ΚΑΔ) του ενδιαφερόμενου.

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ», καθώς στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ www.mkoapostoli.gr  (ενότητα «Η Δράση μας» / «Προγράμματα» / «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών»).

Διευκρινίσεις και υποβολή των αιτήσεων μέσω email στις διευθύνσεις: t.galdara@mkoapostoli.gr  και  e.kiousis@mkoapostoli.gr

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στα συνημμένα.


DOWNLOADS