ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Πώς γίνονται επισκέψιμα τα τυροκομεία.

Προδιαγραφές για την έκδοση σήματος επισκέψιμου τυροκομείου (ΣΕΤΥ).

22/03/2024 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Επισκέψιμα Τυροκομεία

Μία νέα δυνατότητα προβολής και ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού της γαστρονομίας των νησιών δίνεται στα τυροκομεία με το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου. Το σήμα αφορά χώρους όπου παράγονται τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας, εστίασης και γευσιγνωσίας.

Οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων των επισκέψιμων τυροκομείων καθορίζονται με την πρόσφατη ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού.

Το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου (ΣΕΤΥ) για τις Κυκλάδες εκδίδεται από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) του Υπουργείου Τουρισμού.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις αναλυτικές προδιαγραφές και τη διαδικασία υποβολής αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με το ΦΕΚ ή πατώντας εδώ


DOWNLOADS