ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ / ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΘΕΣΕΙΣ

Παρεμβάσεις και Θέσεις του Επιμελητήριου Κυκλάδων Σχετικά με τη Νησιωτικότητα και την Πανδημία

Ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας και ενέργειες που έχει κάνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων σχετικά με αυτά

25/06/2020 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Οι Κυκλάδες αποτελούν μια νησιωτική περιφέρεια με πολλές ιδιαιτερότητες εξαιτίας και της γεωγραφικής τους διάσπασης, ενώ η κατάσταση που διαμορφώθηκε από την υγειονομική κρίση ανέδειξε ακόμα περισσότερο τα προβλήματα και τις ανισότητες που σχετίζονται με τη νησιωτικότητα.

Από την έναρξη αυτής της επίπονης περιόδου για τη χώρα μας, το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τις επιχειρήσεις, όσο και με τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς προσπαθώντας αφενός να προσφέρει έγκυρη ενημέρωση και στήριξη στις επιχειρήσεις, αφετέρου να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται, στο πλαίσιο του συμβουλευτικού του ρόλου προς την πολιτεία. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι τα νησιά που έχουν υψηλό βαθμό εξάρτησης από τον Τουρισμό έχουν μπροστά τους πολύ δύσκολες μέρες και η επιβίωσή τους θα καθορίσει και τις τύχες χιλιάδων εργαζομένων.

Προκειμένου να γίνει αντιληπτή η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι των περισσότερων νησιών του Νομού Κυκλάδων, αναφέρουμε παρακάτω μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας και τις ενέργειες που έχει κάνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων σχετικά με αυτά.


DOWNLOADS