ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Μερικά από τα πιο σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων το 2022, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στατιστικά στοιχεία λειτουργίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για το 2022

01/03/2023 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Στατιστικά επικοινωνίας 2022

Στατιστικά από διοικητικές πράξεις 2022

Στατιστικά εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2022

Στατιστικά από ψηφιακές εκδηλώσεις 2022

9,3 εκατομμύρια e-mail

88.174 gigabyte κίνηση διαδικτύου

37.127 λεπτά τηλεδιάσκεψης

98,7% ποιότητα σύνδεσης

830.000 επισκέψεις από 187 χώρες στο portal e-kyklades.gr

Μερικά από τα πιο σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων το 2022, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι αλλαγές και οι νέες συνήθειες που έχει επιφέρει η πανδημία, στον τρόπο που διεξάγεται πλέον η εργασία, φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν. Στο νέο αυτό περιβάλλον το Επιμελητήριο Κυκλάδων στάθηκε αρωγός του επιχειρηματία υιοθετώντας νέα εργαλεία και αξιοποιώντας τη σύγχρονη υποδομή του στο έπακρο.

Έτσι, και το 2022 είχαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ψηφιακή παρουσία και συνυπολογίζοντας την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, καταφέραμε να λειτουργήσουμε ως μία ενιαία επιχειρησιακή μονάδα εξυπηρετώντας χωρίς καμία διάκριση όλα τα μέλη και στα 24 νησιά. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ακόμη και από τα μικρότερα και πιο απομακρυσμένα νησιά είχαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, όπως διοικητικές πράξεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια και να αποκτήσουν ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις.

Η απομακρυσμένη εργασία που από το Επιμελητήριο Κυκλάδων είχε προβλεφθεί πολύ πριν γίνει απαραίτητη, σε συνδυασμό με δυνατότητες όπως προώθηση κλήσεων με χρήση καινοτόμων εφαρμογών για αποφυγή επιπλέον χρεώσεων, δυνατότητα διαχείρισης ψηφιακών εγγράφων μέσω ψηφιακών και φυσικών εργαλείων και άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα και τις ανάγκες των μελών, συνέβαλε στην απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας με άμεσα και βέλτιστα αποτελέσματα.

Ας δούμε μερικούς από τους πιο ενδεικτικούς αριθμούς που αποδεικνύουν τα παραπάνω!

Tα εισερχόμενα και εξερχόμενα e-mail έφτασαν τα 9,3 εκατομμύρια ανεβάζοντας την κίνηση του διαδικτύου στα 88.174 gigabyte, ενώ η καταγραφή των εισερχόμενων κλήσεων που δέχτηκαν τα τηλεφωνικά μας κέντρα στη Σύρο και τα 7 νησιά έφτασε τις 148.141.

Οι διοικητικές πράξεις που εξυπηρετήθηκαν το διάστημα αυτό ήταν 12.821 πιστοποιητικά και αντίγραφα ΓΕΜΗ, 6644 μεταβολές ΓΕΜΗ και 2018 εγγραφές νέων επιχειρήσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Επιμελητήριο Κυκλάδων πραγματοποίησε περισσότερες από 282 εκδηλώσεις ψηφιακά (εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες, τηλεδιασκέψεις) διάρκειας 37.127 λεπτών. Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων και παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης 1000 σημείων από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα της σύνδεσης σε ποσοστό 98,7%!

Στο ιδιαίτερα νευραλγικό κομμάτι της εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρει το Επιμελητήριο Κυκλάδων στα μέλη του, πραγματοποιήθηκαν 49 προγράμματα συνολικής διάρκειας 380 ωρών παρέχοντας σε 6500 συμμετέχοντες τόσο την απαραίτητη ενημέρωση για τα νέα πρωτόκολλα και τους κανόνες επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων, όσο και την υποχρεωτική εκπαίδευση σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και Τεχνικών Ασφαλείας, δίνοντας τις αντίστοιχες βεβαιώσεις. Τα παραπάνω στατιστικά αφορούν και τα εξειδικευμένα σεμινάρια για τα μέλη του AegeanCuisine, τα θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για την κοστολόγηση, τις ηλεκτρονικές απάτες, το myData, σεμινάριο γενικού ενδιαφέροντος για τη δύναμη και την αξία της ατομικής προσπάθειας, καθώς και τα σεμινάρια για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα  σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ανταπόκριση από επιχειρηματίες, εργαζόμενους, αγρότες και από τη φοιτητική κοινότητα πανελλαδικά.

Τέλος, αξίζει ιδιαίτερα να αναφέρουμε ότι το portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων e-kyklades.gr έχει αναδειχθεί και φέτος ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αφού δέχθηκε περισσότερες από 830.000 επισκέψεις από 187 χώρες, με την ημερήσια επισκεψιμότητα να φτάνει έως και τις 7000.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μπορείτε να βρείτε εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ