ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Προγραμματισμός εκπαιδευτικών εργαστηρίων BARTENDING και BARISTA στις Κυκλάδες

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με τη Σχολή The Barista Way διοργανώνει εργαστήρια Bartending και Barista

18/10/2018 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Σεμινάρια Bartending & Barista

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με τη Σχολή The Barista Way διοργανώνει εισαγωγικά εκπαιδευτικά εργαστήρια Bartending και Barista που απευθύνονται σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους που παρασκευάζουν καφέ / ποτό σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.α.

Δεδομένης της απήχησης των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν τον Μάιο στη Σύρο, το Επιμελητήριο Κυκλάδων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή καθώς προτίθεται να διοργανώσει τα αντίστοιχα εργαστήρια και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων εφόσον συμπληρωθεί επαρκής αριθμός συμμετεχόντων.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια είναι βιωματικά με εξοπλισμό, δοκιμές και ζωντανά παραδείγματα (παρασκευή κοκτέιλ και καφέ).

  • Στο εργαστήριο Bartending o κ. Στέλιος Μαγουλάς παρουσιάζει όλα όσα χρειάζεται ένα σύγχρονο bar, από τις τεχνικές ανάμιξης, τα σύγχρονα cocktails, την βασική ποτογνωσία, τα liquer, τα αποστάγματα και τις γαρνιτούρες. Αναλύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι συνδυασμοί για την κάθε κατηγορία ποτού. Έμφαση θα δοθεί στον τρόπο και στη συνταγή παρασκευής του κάθε κοκτέιλ.
  • Στο εργαστήριο Barista o κ. Χρήστος Μανουσίδης αναλύει τα είδη του καφέ, του τρόπους παρασκευής διαφορετικών ειδών καφέ και τη χρήση και συντήρηση εξοπλισμού - εργαλείων. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα και «μύθους» γύρω από τα μυστικά του καφέ.

Το κάθε εργαστήριο έχει διάρκεια 5 ώρες και το κόστος συμμετοχής έχει ως εξής:

  • 40 € για την παρακολούθηση ενός 
  • 60 € για την παρακολούθηση και των δύο 

Σας καλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την παρακάτω Αίτηση.


DOWNLOADS
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ