ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Πρόσκληση εγγραφής επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα στον Ηλεκτρονικό Κατάλογο Εξαγωγέων του Νομού Κυκλάδων

Για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού Καταλόγου Εξαγωγέων του Νομού Κυκλάδων

20/12/2016 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ερμούπολη, 20 Δεκεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ. 14835

 

ΠΡΟΣ:
Μέλη Επιμελητηρίου Κυκλάδων

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εγγραφής επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα στον Ηλεκτρονικό Κατάλογο Εξαγωγέων του Νομού Κυκλάδων

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε πως το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με σκοπό τη διευκόλυνση των Κυκλαδικών επιχειρήσεων που παρουσιάζουν εξαγωγική δραστηριότητα, ενεργοποιεί μηχανισμούς για την προβολή και προώθησής τους.

Παρ’ όλο που η υποχρέωση εγγραφής των επιχειρήσεων της χώρας στα Ειδικά Μητρώα Εξαγωγέων έχει καταργηθεί με τον Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86/11-04-2012), το Επιμελητήριο Κυκλάδων κρίνει ότι καταρχήν η επικαιροποίηση και κατ’ επέκταση η διάθεση σχετικού Καταλόγου Εξαγωγέων του Νομού μας προς κάθε ενδιαφερόμενο, είναι μια σημαντική ανταποδοτική υπηρεσία προς τα ενήμερα μέλη του.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ενότητα με τίτλο «Κατάλογος Εξαγωγέων» στην Επιχειρηματική Πύλη του Επιμελητηρίου http://www.e-kyklades.gr/catalogue/exp_catalogue.jsp?context=201, ωστόσο η λίστα είναι στατική. Με την εκ νέου συλλογή στοιχείων θα προχωρήσουμε στην ενσωμάτωση της πληροφορίας στο μητρώο Μελών του Επιμελητηρίου, ώστε ο ηλεκτρονικός Κατάλογος Εξαγωγέων του Νομού Κυκλάδων να είναι δυναμικός και να ενημερώνεται αυτόματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλες τις επιχειρήσεις-μέλη μας που παρουσιάζουν εξαγωγική δραστηριότητα να συμπληρώσουν και να μας αποστείλουν τη συνημμένη «Αίτηση Εγγραφής/Επικαιροποίησης Στοιχείων στον ηλεκτρονικό Κατάλογο Εξαγωγέων του Νομού Κυκλάδων».

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις όπως μας αποστείλουν την αίτηση μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού Καταλόγου Εξαγωγέων του Νομού Κυκλάδων, ο οποίος θα αποσταλεί στους άμεσα εμπλεκόμενους με τις εξαγωγές φορείς, όπως τα Εμπορικά Τμήματα ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό, τα γραφεία οικονομικών & εμπορικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου κ.ά.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων προβάλλει δωρεάν όλα τα μέλη του μέσα από τη διαδικτυακή του πύλη www.e-kyklades.gr, η οποία - σε συνέχεια της προσθήκης 10.000 σημείων ενδιαφέροντος και των 4.200 επιχειρήσεων που προβάλλονται με πλούσιο πολυμεσικό υλικό (φωτογραφίες, κείμενο, ψηφιακός χάρτης) σε 8 διαφορετικές γλώσσες - το 2016 είχε περισσότερα από 2.500.000 clicks και 500.000 επισκέπτες. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop http://www.directmarket.gr/dmarket/marketplc/index.jsp?chambercd=23 σε μέλη που το επιθυμούν.

Τέλος, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα AGORA του Υπουργείου Εξωτερικών http://agora.mfa.gr/, όπου δημοσιεύονται διεθνή αιτήματα προσφοράς και ζήτησης επιχειρηματικών συνεργασιών.

Ευχόμαστε να υπάρξει θετική ανταπόκριση σε αυτή την πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ώστε να στηριχθεί και να προωθηθεί η εξαγωγική δραστηριότητα του Νομού μας.

Με εκτίμηση,

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ


DOWNLOADS
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ